Winteravonden en lockdown. Ongetwijfeld redenen waarom we met z’n allen meer tv kijken. Hoewel ik op doordeweekse avonden een goede Netflix serie sowieso kan waarderen. Mn nieuwste addiction heet Lupin.

Na The Queen’s Gambit in november keken we in december kerstfilms en we gooiden er nog een oudere Scandinavische politieserie tussendoor (Wisting, ook een aanrader). Daarna kwam de Netflix hit Bridgerton, waar iedereen massaal naar keek. Ik begon met mijn dochter, onder het mom van een leuke moeder dochter serie, maar ik was duidelijk meer dan zij gecharmeerd van dit ouderwetse staaltje kostuumdrama dan zij. Floor haakte na 1 aflevering af en ik bingewatchte in recordtempo de rest.

Bridgerton verbrak alle Netflix records. Iedereen was fan van de zoete romantiek en de hoofdrolspelers. 

Maar… nu is er alweer een nieuwe serie die hot is. Heel iets anders dan Bridgerton. Dit keer geen vormelijk Engels taalgebruik uit de 19e eeuw, maar een compleet ander decor en tijd. Parijs anno nu. 

5 redenen waarom je naar de Franse serie Lupin moet kijken:

1

De hoofdrolspeler

Omar Sy. Daar kan ik kort over zijn. Check de foto boven dit artikel. Stoere acteur die hoge ogen gooide met de alom bekroonde film Intouchables en nu laat zien dat hij perfect door kan gaan voor de even sympathieke als geslepen meesterdief. Als een kameleon speelt hij even geloofwaardig een nerd als een schoonmaker en een oplichter die oude dames hun dierbaarste bezittingen aftroggelt. 

  

2

De locatie

Parijs. Parijs. Parijs dus. Eigenlijk hoef ik nu verder niets uit te leggen. Ik wil naar Parijs. Afgelopen zomer was ik er voor het laatst en ik zie me zo weer lopen in de Jardin du Tuileries met een cappuccino to go en of iets drinken bij cafe Marly met uitzicht op de glazen piramide van het Louvre die een interessante rol speelt in de eerste aflevering van de serie. 

3

De humor

De humor maakt dat Lupin niet een actiefilm van dertien in een dozijn is. Geen flauwe grappen maar zelfspot en subtiele onderkoelde humor. Moet je eigenlijk gewoon gaan zien. 

4

De Franse kledingstijl

Neem de outfits van Clotilde Hesme die Juliette Pellegrini speelde, een stijlvolle vrouw van de wereld. Ze speelde trouwens ook met Omar Sy in Chocolat. Juliette draagt in Lupin een zwarte smoking, een kokerrok en zwierige jassen met een flair zoals alleen Françaises dat kunnen. Hetzelfde geldt trouwens voor Ludivine Sagnier alias Claire in die er in trenchcoat en trainingsjack altijd irresistible uitziet.  

5

De verhaallijn

Lupin is gebaseerd op het verhaal uit 1905 over de meesterdief Arsène Lupin, in Frankrijk een bekend personage. De serie vertaalt het oude verhaal naar ruim honderd jaar later anno nu. 

Benieuwd wat jullie van Lupin vinden. Ik kan eigenlijk maar 1 nadeel bedenken: Waarom maar 5 afleveringen? Ik kan niet wachten tot de nieuwe afleveringen uitkomen. Er schijnen er binnenkort weer 5 online te komen…

xx Linda