De classic Chanel of de trendy it bag van Jacquemus: we dromen er van. Maar soms blijft het daarbij. Niet iedereen heeft natuurlijk het budget om honderden of duizenden euro’s uit te geven aan een tas. Om die reden hebben we 5 dupes van designer bags voor je uitgezocht.

We hebben het in Bag Obsessed al keer op keer gezegd. We krijgen hartjes in onze ogen van een tijdloos ontwerp van een designermerk. Zonder morren kunnen we vervolgens tijden sparen voor een tas waar we ons leven lang plezier van gaan hebben. Ook op het gebied van sustainability is het beter om niet elk seizoen en nieuw fast fashion exemplaar te kopen.

Maar soms wil je wel een tas in een bepaalde kleur of voor die ene bruiloft. Of je gaat voor een trendbag. Ga dan voor een dupe. Dan ga je wel voor de trend, maar niet voor het bijbehorende prijskaartje. (Ook niet voor de kwaliteit, maar dat snap je wel bij een tas van 29 euro).

Een dupe? 

Een dupe is een afgeleide van een bekend ontwerp. Neem het overbekende Chanel jasje van Tweed. Zara en Mango hebben elk seizoen dupes in de collectie: jasjes van tweed met statement gouden knopen. Niet voor duizenden euro’s, maar voor de prijzen van de high street. Zoals deze Mango blazer van 60 euro.

Mango Blazer

Geen nep

Een dupe is duidelijk niet een nep exemplaar waarbij het oorspronkelijke ontwerp nagemaakt is. Een dupe is gebaseerd op het ontwerp. Een ander voorbeeld: ik heb van L.K. Bennett een paar laarsjes in de kleuren beige/zwart. Deze kleurencombinatie is gebaseerd op de schoenen van Chanel, maar dan zonder het CC-logo. 

Een dupe is oke

Meghan Markle droeg afgelopen week in Den Haag de echte Chanel ballerina’s, als je even online zoekt heb je een gave dupe van een ballerina in dezelfde kleuren. Het dragen van dupes wordt door designerliefhebbers volledig geaccepteerd. Dat zit compleet anders met het dragen van nep artikelen. Achter de wereld van fakes gaat veelal een duistere wereld schuil van criminaliteit en andere ellende.

Genoeg gekletst, hier 5 dupes.

1

Palermo schoudertas van Mango via Bijenkorf.nl, 29,99 euro.

Deze tas lijkt op de Prada re-nylon. Weet je nog? Prada maakt van hergebruikte materialen (onder meer oude visnetten) deze cute tasjes die twee jaar geleden een enorme hit werden.

2

Claire crossbody tas met quilt patroon, Mango via Bijenkorf.nl, 25,99 euro.

Deze tas schreeuwt Bottega Veneta! Het prachtig verweven leer is behalve vernuftig gemaakt ook zeer trendy. En dat is Mango niet ontgaan. Hier de dupe en de original casette van Bottega Veneta.

3

Bulky crossbodytas met structuur, 39,99 bij De Bijenkorf.

Deze tas met reliëf is toch van Fendi? Het reliëf patroon doet denken aan de klassieke Baguette, die de laatste jaren weer opnieuw uitgebracht is. Maar nee. Opnieuw Mango.

4

Lienzo crossbodytas van Mango via Bijenkorf.nl 39,00

Een bruine bies. Dat doet ons denken aan de klassiekers van Céline. Deze variant van Mango is iets vriendelijker voor je portemonnee. Hier de dupe én de bag van de Triomphe serie van Céline.

5

Empty shopper van stro van Mango via Bijenkorf.nl 39,00 euro.

Deze wil ik voor de vakantie! Ik zie mezelf er al mee flaneren in Italië, Prada vibes maar dan voor nog geen 50 euro. Omg wat een cutie! Eronder zie je de Prada variant.

XX Linda