‘Voorkomen is beter dan genezen’ Een oud gezegde dat nooit verloren gaat. Ook als het om de bescherming van je huid gaat. Anti-aging voor twintigers is namelijk is veel simpeler dan het lijkt. Door goed voor je huid te zorgen zowel van binnen- als van buitenaf zorg je ervoor dat de rimpels zo lang mogelijk weg blijven.

Enkele tips hoe je deze het beste kunt tegengaan en verminderen:

Van binnenuit

Eet zo gezond mogelijk en drink voldoende water. Probeer suikers te verminderen. Als je huid teveel suikers te verwerken krijgt wordt het collageen afgebroken waardoor sneller lijntjes en rimpels ontstaan. Daarnaast zijn Omega 3 vetzuren erg belangrijk, deze zitten vooral in vis, chiazaad, lijnzaadolie en walnoten. 

Hoe lastig ook, probeer stress te verminderen. Want onder invloed van stress maakt het lichaam cortisol aan, een hormoon zoals adrenaline. Handig wanneer we onder druk  moeten presteren maar dit moet niet te lang duren. Chronisch verhoogde cortisolwaarden zijn namelijk erg ongezond voor de hormoonbalans en dus ook voor je huid.

Van buitenaf 

Een van de grootste veroorzakers van fijne lijntjes en rimpels is UV-straling van de zon. Zelfs wanneer de zon niet fel schijnt kan de straling je huid ouder maken. Gebruik daarom altijd een zonbescherming voor je gezicht, dus ook in de winter! Hoewel veel dagcreme’s een zonnefactor bevatten, adviseren de meeste dermatologen deze twee producten toch afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Zo kunnen zonnefilters een negatief effect hebben op de werkzaamheid van de andere stoffen in je crème en gaat het altijd ten koste van de concentraties aan actieve stoffen.

Beweeg

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Niet alleen goed voor je body & mind maar zeker ook voor je huid. Sporten geeft je bloedsomloop namelijk een flinke boost. Het bloed transporteert zuurstof en andere voedende cellen die helpen je huidcellen vitaal te houden.