Het is het scenario waarvan iedereen met een commercieel bedrijf zal watertanden. Dat ene product waarvan je steeds veel blijft verkopen, ook al blijf je de prijzen verhogen. 

Het lijkt to good to be true, maar dat is het niet. Als er een bedrijf is dat steeds de prijzen verhoogt en ondanks dat nog steeds wachtlijsten heeft, is het Chanel. Trouwens, hetzelfde geldt voor Hermes en Louis Vuitton, maar daarover een andere keer meer. 

Uitverkocht

Met name de Chanel classic flap bags zijn zo gewild dat ze steeds duurder worden en toch regelmatig uitverkocht zijn. Hoewel zo’n tas in het medium formaat inmiddels een forse investering is, is er net weer een prijsverhoging aangekondigd. De medium kost nu maar liefst 6850 euro, sinds het Franse merk eerder dit jaar de prijzen met 12,5 procent verhoogde. Terwijl ik nog weet dat ik nog maar een paar jaar geleden kwijlend bij dezelfde tas stond die toen 3800 euro kostte en ook dat vond ik al veel.

Wachtlijst

En het gekke is dus dat je nog steeds niet zomaar elke Chanel winkel in kunt lopen en er een kunt kopen. In veel gevallen moet je eerst op een wachtlijst. Populaire modellen behalve de classic zijn de stoere Chanel 19 en de Chanel Trendy met een ontzettend gaaf hengsel. 

Nu snappen wij wel de charme van deze tassen. Vandaar eerder dit artikel waarin je ook kunt lezen wanneer Karl Lagerfeld de classic flap ontwierp als opvolger van de 2.55.

Maar dat neemt niet weg dat we onze wenkbrauwen fronsen bij weer een nieuwe prijsverhoging en stiekem hopen dat het slechts een gerucht is. 

Besmet

Omdat ik hevig besmet ben met het Chanel virus en er voor zover ik weet geen vaccin tegen is ontwikkeld, kocht ik ruim een jaar geleden een variant op de classic medium flap op de preloved markt. Graag wilde ik een lichte kleur en een tas met gouden hardware omdat ik al een WOC in zwart met zilver heb en een Jumbo in grijs met metaalkleurige hardware. 

Regenboog

De small en mini Chanel modellen, of het de classic is of een seizoens model (vaak met net een iets andere afmeting of strap lengte), ze hebben allemaal iets schattigs waardoor ik ze het liefst in alle kleuren van de regenboog zou hebben.

Het werd echter een beige exemplaar omdat die mooi past bij een casual jeans en een T-shirt, maar ook ideaal is voor etentjes en feestjes.

Enn?

Laat onder onze Instagram post weten wat jullie van deze kleur en uitvoering vinden!

xx Linda