Naast schoenen, tassen en kleding is er nog iets heel belangrijks dat niet mag ontbreken in onze garderobe, namelijk goeie accessoires!

Naast sieraden zagen we vooral het jaren ’70 sjaaltje massaal terug tijdens de afgelopen Fashion Week. En je hoeft echt niet gelijk een twilly van Hermès of een mitzah van Dior te scoren. Brands als Zara en H&M delen de liefde voor het zijden sjaaltje gelukkig ook!

Niet alleen voor om je hals

Nee, we gaan all the way en zetten het accessoire dit seizoen veelzijdig in. Niks niet tuttig of truttig want er zijn talloze manieren om dit item te rocken. Voor een speelse twist knoop je hem door de lussen van je jeans waardoor het er nét wat spannender uitziet. Om je pols voor een sophisticated look en aan die saaie tas voor wat extra kleur. 

A la Brigitte Bardot

En wanneer we denken dat de huidige generatie het ‘haarsjaaltje’ heeft bedacht heeft het mist. Zoals het gaat met trends, ze komen en gaan. Iconen als Audrey Hepburn en Brigitte Bardot waren je al voor. Toch weten we er telkens weer een nieuwe draai aan te geven. 

Pre-Loved

Deze echte zijden sjaal van Gucci kocht ik twee jaar geleden second hand bij De Stokroos. Een puntgaaf vintage exemplaar en dus jammer om te laten liggen. Geen everyday accessoire maar leuk voor af en toe. Om mijn Metis, in mijn haar of als een riem in mijn jeans. Deze sjaal is een keeper!

xx Marriët