En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet… Want naast de  Must visit adressen van Den Bosch en Haarlem valt er ook in Utrecht genoeg te beleven!

We kennen allemaal de Dom en shopping mall Hoog Catharijne maar Utrecht is ook de stad van kleine boetiekjes en hippe conceptstores. 

Hierbij een overzicht van de 10 Must visit adressen van Utrecht!

MUS Concept store 

Bij MUS vind je altijd wel iets leuks op het gebied van kleding, accessoires en living. Voor jezelf óf om weg te geven. De collecties zijn voornamelijk gebaseerd op Nederlandse en Scandinavische merken zoals MSCH, LOLLY’S LAUNDRY, JUST, GLOBAL FUNK,  FRNCH,  PAVEMENT, IB LAURSEN en ga zo nog maar even door. Gewoon even binnen hoppen dus!

 

Joline Jolink

Ontwerper Joline Jolink gaat haar eigen, duurzame weg en maakt kleding waar kwaliteit en esthetiek voorop staan: kleding waar je verliefd op wordt én waar je over vijf jaar nog van houdt. ♥️ Iets waar we bij SSTNBL volledig achter staan!
De gehele bedrijfsvoering is ingericht op duurzaamheid; geen uitverkoop, geen overproductie, werken met restpartijen stof, minimum waste, gebruik van duurzame materialen, vegan leer en zelfs de bezorging laat ze doen door fietskoeriers. Een goed excuus om verantwoord los te gaan!

Things I Like, Things I love

Wat begon als eenmalige pop-up in 2012 en later een webshop, groeide uit tot permanente conceptstore. Inmiddels heeft Things I Like Things I Love een eigen merk en meerdere conceptstores. Van trendy kleding en accessoires tot een scala aan hebbedingetjes, bij deze concept store vind je gegarandeerd iets unieks!

SneakerBAAS

Naast de webshop hebben ze ook een fysieke winkel die te vinden is in hartje Utrecht. Je shopt hier de meest exclusieve sneakers van grote merken als Nike, Adidas en Vans. Het sneaker-assortiment is weliswaar iets kleiner dan in de webshop, maar de medewerkers vertellen je alles over de schoenen die ze er wel hebben. Ook zijn ze bij SneakerBAAS altijd op de hoogte van de nieuwste releases, grote kans dus dat je ze hier vindt!

Styled by Juuls

Stap binnen bij Styled by Juuls en je waant je in een Parijse boetiek. Bij Juuls vind je een diverse collectie van luxe merken en doen ze alles voor een unieke en persoonlijke beleving. In de winkel van eigenaresse en styliste Juliet van der Heide scoor je merken als Sessun, The Kooples en Filippa K. Het interieur van de winkel kenmerkt zich door vintage designmeubelen en accessoires.

The Streetfood Club

Volgens velen The most instagrammable restaurant ever! Zodra je hier over de drempel stapt, word je bedolven door een overdaad aan kleuren, verrast door gekke accessoires en het licht dat via het glas-in-lood dak naar binnen schijnt. In iedere hoek valt iets nieuws te ontdekken. Een open keuken, DJ booth, loungen, niets is te gek! Niet alleen het interieur is een lust voor het oog want hier serveren ze streetfood vanuit de hele wereld en ligt ook nog eens perfect gestyled op je bord.

Homestock

Deze bijzondere winkel biedt een verzameling van vernieuwende, veelal kleurrijke meubels en verrassende, ietwat gekke accessoires. Homestock staat voor bont gecombineerde interieurs. Hier vind je dus geen standaard gecombineerde stijlhokjes. Een bezoek aan deze winkel geeft een shot aan nieuwe ideeën, haalbaar voor zowel grote- als kleine budgetten. Een plek waar je graag even komt struinen en je nooit verveelt!

 

Mary K Hotel

De laatste keer dat ik in Utrecht was, sliep ik met een vriendinnetje in het Mary K Hotel. Midden in het centrum van Utrecht aan de Oudegracht vind je het funky huis van Mary K waar comfort, duurzaam genieten en een kunstzinnig interieur perfect samensmelten.

Dit eco-deluxe boetiekhotel bevindt zich in een prachtig monumentaal pand en heeft 10 unieke hotelkamers van verschillende grootte en uitstraling. Deze kamers zijn door Mary K vormgegeven in samenwerking met verschillende Utrechtse kunstenaars. Onder het hotel bevindt zich een prachtige 14de-eeuwse werfkelder die is getransformeerd tot een superdeluxe hotel-appartement. Psst.. de roomservice is écht aan te bevelen!

Sissy Boy 1982

Op verschillende plekken in Utrecht zit een vestiging van de superleuke winkel Sissy Boy. Waar je hebberig wordt van de accessoires voor thuis, de cadeau ideeën en de mooie kleding. Wil je een kijkje nemen in het vernieuwde Hoog Catharijne? Kies dan de grote Sissy Boy met Homeland afdeling die hier is gevestigd. Hoog Catharije stond synoniem aan vergane glorie maar het gebied aangrenzend aan het station heeft de afgelopen jaren een geweldige stedenbouwkundige impuls gekregen.

Rum Club

Gek op verre reizen naar exotische oorden? Dan zit je bij de Rum Club goed! Deze hotspot in Utrecht serveert de beste piña colada’s! Hier vind je meer dan 300 soorten rum en tal van lekkere tropische gerechten. Eenmaal binnen waan je je op een tropisch eiland. Van exotische planten tot een bamboe interieur en lekker veel kleur… De Rum Club is van dezelfde eigenaar als The Streetfood Club, dat zegt genoeg!

Dit waren de 10 Must Visit adressen van Utrecht, suggesties? Laat het ons weten via Instagram @SSTNBL

xx Marriët