Trends: je loopt er (letterlijk) mee weg of je loopt er met een grote boog omheen. Een love or hate dingetje dus.

Wat zijn de meest opvallende trends in die laatste categorie? We zetten er 5 op een rij:

1

Sponstas Bottega 

Is het een spons of is het een tas? Bij deze Bottega Veneta moet je twee keer kijken. Werden we blij van de pouches van Bottega en de geweven tassen met het intrecciato leer die weer terug van weggeweest zijn, deze tas lijkt in het blauw op een dweil waarmee je door de keuken zwabbert. Of op een fluffy spons waarmee je je auto wast. Helemaal als je deze tas aanschaft in het eerder door mij bejubelde geel. Geel is gaaf, maar niet als spons waar je bijna 2000 euro voor betaalt. Helemaal apart is dat Bottega deze tas op de site zelf ‘Mini-mop effect twisted chenille clutch’ noemt. Hahaha. De tas lijkt dus niet op een spons of dweil, dat is precies de bedoeling van het Italiaanse modehuis.  

2

Opgerolde handdoek van Bottega

Nog een fijn tasje van de Bottega site is deze. Doet deze tas ook jou denken aan een opgerolde badstof handdoek? Ik kan dat beeld niet meer uit mijn hoofd krijgen. Deze wisteria kleur verwijst naar de prachtige plant blauwe regen. In deze kleur lijkt de tas niet alleen op een opgerolde handdoek. Het is nog erger:  een opgerolde vale handdoek.

3

Vieze sneakers van Balenciaga 

Deze sneaker is voor mij ontzettend lastig te verteren. Ben ik altijd aan het struggelen om mijn sneakers mooi wit te houden, zoek ik vaak online naar tips en tricks om dat te bereiken en gooi ik mijn witte New Balance een paar keer per maand in de wasmachine. Bij deze sneaker van Balenciaga hoeft dat niet. Kenden we al de Golden Goose sneaker die met opzet is voorzien van zwarte vegen. Deze sneaker van Balenciaga ziet eruit alsof je net uit de modder komt wandelen. En ook dat is bewust. Het merk verkoopt een limited voorraad van sneakers die lijken op Converse die ik als kind al had. Maar dan gescheurd en voorzien van vieze bruine vlekken.  

4

Een tas of een vuilniszak?

Een welgemeende waarschuwing. Pas op met het aan de straat zetten van je afval als je deze tas hebt aangeschaft. Het kan zomaar zijn dat je man je nieuwe Balenciaga tas aan de straat zet! Deze tas lijkt namelijk op een afvalzak. En je wilt niet dat je afvalzak – euh ik bedoel je nieuwe designer tas – per ongeluk in de vrachtwagen van de vuilnisman belandt. Waar heb ik het over? Over deze tas van Balenciaga die lijkt op… inderdaad een vuilniszak. Voor 1800 euro is ie van jou. Ik houd van de Balenciaga Hourglass en de City bag, maar deze, no thanks! 

5

Een verfblik als armcandy

Toen ik pas gebeitst had in de tuin, gooide ik het lege verfblik bij het afval. Wist ik veel dat ik datzelfde blik ook als tas kon gebruiken. Althans, zo denken ze bij Louis Vuitton. Daar staat nu een tas in de vorm van een verfblik op de plank. Voor 2100 euro is ie van jou. Een collectors item waar de liefhebber graag grof geld voor betaalt. Vuitton omschrijft de tas dan ook als een ‘cool collectible’ Ik sla over, maar de liefhebber wens ik veel plezier met deze ‘collectible’ van canvas.

Statement

Om aan te schaffen laat ik deze 5 trend pieces heel snel aan me voorbij gaan. Ik denk dat je een aantal van deze tassen moet zien als een statement. Bedoeld om je ergens op te wijzen of bewust van te maken. Creative directeur Demna Gvasalia van Balenciaga gebruikt de vuilniszak om aandacht te vestigen op Oekraïense vluchtelingen. Hij is zelf een vluchtelingenkind en wilde met de meest dure vuilniszak ter wereld een fashion schandaal veroorzaken. Tja. Mooie intenties, maar misschien was een T-Shirt met opdruk handiger geweest.

xx Linda