Er zijn van die dingen die je beter niet van een oud vrouwtje kunt kopen…Behalve als het gaat om een mantelpakje van Yves Saint Laurent.

Een vintage blazer van een Frans modehuis als Chanel of Saint Laurent stond al een tijdje hoog op mijn wishlist. Om verschillende redenen. Zoals we eerder al schreven kent de beroemde Franse ontwerper een bijzondere geschiedenis. Zijn ontwerpen waren niet alleen stoer en vrouwelijk maar de feministische gedachte erachter zorgden voor een ware revolutie in de modewereld. Yves, fervent voorstander van de moderne, geëmancipeerde vrouw was de eerste grote couturier in Parijs die het aandurfde om zijn ateliers te verplaatsen naar de Rive Gauche, de linker oever van de Seine. In 1966 verhuisde hij z’n ateliers naar de Rue de Tournon, gezellig tussen de boekhandels, studenten en bohémiens. Ook introduceerde hij verschillende lijnen in zijn collecties als Saint Laurent Rive Gauche en Variation waardoor high fashion steeds toegankelijker werd.

Yves Saint Laurent wordt beschouwd als een van de belangrijkste modeontwerpers van de 20e eeuw. 

Fashion fade, style is eternal

Het levensmotto van Yves en precies één van de redenen waarom ik bewust op zoek ben gegaan naar dit Pre Loved designerpiece. Blazers koop je tegenwoordig overal maar het verfijnde materiaal, de mooie pasvorm, bijzondere details zoals de knopen én de doordachte gedachte erachter maken dit jasje voor mij extra bijzonder.

Oeps,

Hoewel Mr. Yves het wellicht anders heeft bedoeld combineer ik de set bestaande uit de blazer en rok liever met een hedendaags item zoals een jogger of jeans en het rokje met een simpel wit shirt en chunky sneakers. Dat dan weer wel.

xx Marriët

Vintage blazer + rok Yves Saint Laurent via Vestiaire Collective