Ik heb weer een vintage pareltje op de kop getikt! Een preloved Burberry jas nog wel. Niet voor de zomer, maar alvast voor de winter. En waarschijnlijk voor nog vele winters die volgen. 5x waarom!

1

Waarom kocht ik een winterjas in het voorjaar?

Tja, met preloved shoppen weet je nooit wat je tegenkomt. Je kunt tijden niets vinden en dan opeens is het er. Maar een ding is zeker. Als je iets ziet waar je voor valt, koop het dan direct, want je weet niet of je weer zo’n pareltje zult tegenkomen. In sommige gevallen loont het zelfs om off-season te kopen, sellers ruimen de kast op om plaats te maken voor het nieuwe seizoen. 

2

Waarom deze?

Ik had al een trenchcoat van Burberry en een mooie van Anine Bing. Een nieuwe Burberry stond dus niet echt op mijn wish list. Maar toen zag ik bij preloved corner van Jutka&Riska in De Bijenkorf een zwarte wollen jas. De meeste coats zijn voor mij nét te kort, deze is extra lang en heeft precies de goede lengte. Tja, dan is het een once in a lifetime…

3

Nog meer redenen

Deze Burberry heeft een uitneembare binnenjas, is lekker oversized, prachtig afgewerkt en verkeerd in absolute nieuwstaat. Een uniek exemplaar dus. Oversized jassen zijn niet alleen gaaf maar zitten ook nog eens hartstikke comfortabel. Bovendien is dit geen jas voor één seizoen, een klassieker dus. 

4

Hoe combineer je zo’n lange jas?

Tja, waar niet mee? Met zo’n lange mantel kom je eigenlijk altijd wel weg. Het handige van zowel de lengte als de oversized fit is dat je er alles onder kunt dragen. Een simpel shirt, dikke wollen trui, stoere hoodie met capuchon of zelfs een blazer. Ook met een avondjurk is het de perfecte jas. Maar zulke gelegenheden daar heb ik er niet zoveel van ;-)

5

Waar vind je dit soort preloved jassen?

Eerder kocht ik een Burberry op de site Vestiaire.com, welke ik later weer verkocht op Vinted omdat ik deze toch nét te kort vond. Goede adressen om te scoren zijn Hartedief in Leiden en Jutka & Riska. Bij Hartedief kocht Linda al eens een Max Mara, de keuze is daar gigantisch.