Het was Mario Prada himself die in 1913 het modehuis Prada begon in Milaan. In de ruim honderd jaren die volgden, wist Prada zich te positioneren tot een stabiel modehuis met een lange reeks aan it-bags.

Prada scoorde de laatste jaren meerdere hits op tassengebied. Denk aan de Prada Re-nylon tasjes gemaakt van gerecyclede visnetten. Deze hotties waren vorig jaar continu uitverkocht. Daarvoor was het de Cahier bag die bij alle influencers aan de schouder bungelde. En kennen jullie nog de grote stoffen tote bags van het modehuis?

Bling bling

Dit jaar is het modehuis niet te missen doordat meerdere tassen voorzien zijn van een laagje bling bling kristallen. Weet je zo’n kristallen Re-nylon of Cleo tas te bemachtigen en ook nog een paar bijpassende high heels, dan maak je op elk feest de blits.

Blijvertje

Een blijvertje van Prada is de Galleria bag. Deze tas zag onder deze naam in 2007 het levenslicht maar eerder maakte Prada al soortgelijke modellen. De naam is trouwens afkomstig van de prachtige galerij met luxe winkels Galleria Vittorio Emanuele, naast de Dom in Milaan. In dat winkelcentrum begon Mario Prada begin twintigste eeuw zijn eerste winkel.

Driehoekig logo

De Galleria tas was de afgelopen jaren steeds in trek. Elk jaar verschijnt de tas in de kleuren die op dat moment een hit zijn. Of het nou pastels of opvallende kleuren zijn, elk jaar zit dit model in de collectie. Constante zijn de twee hengsels, het driehoekige Prada logo, de Prada voering aan de binnenkant en de hardware is meestal goudkleurig.

Hoewel… ik werd vorig jaar opnieuw verliefd op deze tas toen ik met een vriendin bij de Amsterdamse Prada een all black exemplaar zag met uber coole zwarte hardware. Ik kan nu nog regelmatig van deze tas genieten van een afstandje want zij kocht deze stunner.

Saffianoleer 

Een uiterst praktisch detail van de Galleria bag: hij is meestal uitgevoerd in het beroemde Prada saffiano leer, een kalfsleer dat tegen een stootje kan. Het leer is krasbestendig en je hoeft niet te stressen als je in een regenbuitje belandt.

Twee bekende eigenaressen van de Prada Galleria zijn Taylor Swift en Olivia Pope. Door laatstgenoemde, de hoofdpersoon in de tv-serie Scandal, nam de populariteit van de tas nog meer toe. Zakenvrouw Pope rockt deze tas dan ook op een geweldige manier.

Vrolijk geel 

Allemaal redenen om van deze tas te houden. Toen ik onlangs eindeloos surfend online op zoek was naar een vrolijke tas, werd ik meteen blij van de gele Galleria die ik op de tweedehandssite vestiaire.com vond.

Deurmat

Een klein model, dat ik persoonlijk leuker vind dan de grote Galleria’s waar je laptop in past. Pluspunt: je kunt de tas in de hand of om je pols dragen aan de twee hengsels of met de strap aan je schouder.

Long story short: Toen de tas een dikke week later op de deurmat plofte, was ik meteen verliefd. Deze gele cutie was in perfecte staat. En staat ook nog eens goed bij veel kleuren kleding.

Wat vinden jullie van deze Prada? Laat het weten op ons insta account @sstnbltalk 

xx Linda