Met de komst van Jill Biden krijgt het Witte Huis een primeur. De opvolger van Melania Trump is namelijk de eerste First Lady die gewoon buiten de deur werkt. 

Jill Biden werkt haar hele leven al in het onderwijs. Tijdens de 8 jaar dat haar eega de Obama’s bijstond als vice president verbaasde ze vriend en vijand  doordat ze haar baan hield. “Dat betekende dat we pas lol kunnen hebben tijdens reizen als zij haar proefwerken had nagekeken”, zei Michelle Obama daar toen over in een interview. Daarnaast zette ze Mrs Biden zich als Second Lady in voor de bestrijding van borstkanker, de reintegratie van militairen  en gelijke kansen voor iedereen in het onderwijs. 

Geen gewone juf

Biden is echter niet een ‘gewone’ juf. Ze is een doctor. Die titel behaalde ze in 2007 aan de Universiteit van Delaware. In totaal heeft ze vier academische titels.  

Ze gaf daarna les op verschillende scholen, zoals een public high school. In de tijd dat haar man de rechterhand van de Obama’s was gaf ze Engels aan het Northern Virginia Community College. 

Louboutins

Kennen we haar voorganger Melania met name als de vrouw die overal op stiletto’s van Louboutin verschijnt en vaak zuur kijkt als ze naast haar man staat. Jill Biden is een goedlachse vrouw die in haar vrije tijd liever een practical joke uithaalt of met haar honden langs het strand rent. 

YouTube momentje

Tijdens de verkiezingen liet ze zich op nog een andere manier gelden. Toen zij en haar man op het podium belaagd werden door een demonstrant, mepte Jill die bijkans van het podium. Check op YouTube  ‘Jill Biden protects her man’. 

Wat gaat deze stoere dame doen, nu haar man met een voet in het Witte Huis staat en ze hem niet meer hoeft bij te staan in de campagne? Aan CBS liet ze weten weer aan de slag te willen als docent. 

Niet zo verwonderlijk, gezien haar tweet in augustus. ‘Teaching is not what I Do. Is’s who I am.’

Nu al een First Lady om trots op te zijn. Go doctor Biden