Kent u die van die ezel? Die zich niet meerdere keren aan dezelfde steen stoot? Zo voelde ik me zojuist toen ik met een postpakketje naar de balie van PostNL reed. In het pakket zat in een dikke laag bubbeltjesplastic de Dior tas van de foto.

Ik kocht en verkocht twee keer min of meer dezelfde tas. Wat bezielde me en wat ging hieraan vooraf? Sinds een paar jaar ben ik niet alleen bag obsessed, maar ook obsessed voor het Dior Trotter logo. Het motief dat al in de seventies populair was, zoals Marriët hier schreef.

Het werd toen niet alleen veel gebruikt voor reistassen. Ook de nu weer populaire saddle bags zijn een oud ontwerp. En weer helemaal van nu.

Laptop tas

De Saddle Bag was echter niet mijn ding en het idee van én een reistas én een tas met het trotter motief werd steeds mooier. Die twee combineerde ik een paar jaar geleden met de aankoop van deze Dior reistas, die ik op een tweedehandssite kocht, ik geloof The Next Closet. Toen de tas echter bij me thuis arriveerde wist ik al: hier ga ik niet mee reizen, veel te klein. Het idee om er een laptoptas van te maken werd ook niet wat. 

Lang verhaal kort: nadat de tas tijden ongebruikt in de kast stond, zette ik deze Dior te koop, met succes. 

Roepen

Waarom ik twee jaar later weer ongeveer dezelfde tas kocht, snap ik nu zelf ook niet meer. Maar het trotter motiefje bleef me roepen, zullen we maar zeggen. Daarbij heeft Marriët een hele mooie Dior trotter tas die ze ook nog gebruikt ook. Telkens als ik haar tas op de foto zie, word ik weer verliefd. Dus toen ik vorig jaar weer een mooi exemplaar voorbij zag komen, dit keer ietsje groter dan de vorige, sloeg ik weer toe. 

Nee, niet weer!

En opnieuw stond de tas ongebruikt in de kast. Voor reizen gebruik ik mijn Keepall 55 die een stuk groter is en voor de laptop heb ik liever een tote. Dus, toen besloot ik een paar weken geleden: Ik ga nu voor de ultieme Dior tas sparen, in het trotter motief. 

De tas die ik eigenlijk al langer wilde, maar ja. keuzes, keuzes.

En omdat ik die tas wil en nieuwe Dior tassen behoorlijk prijzig zijn, moet alles wat ongebruikt in mijn kast staat, de deur uit. En dus ging mijn Dior reistas in de verkoop. Ditmaal via een Facebookgroep. Ik zette de tas te koop voor het bedrag wat ik er voor betaald had en kreeg dat nagenoeg terug. En nog belangrijker: de vrouw die de tas kocht is er dolblij mee. 

Spaarpot

Het geld gaat in de spaarpot voor de tas waarvan ik hoop dat ie binnenkort eindelijk op voorraad is in de Dior winkel én waarvan ik hoop dat ik binnenkort de benodigde euro’s bijeen heb. 

Keep you posted!

xx Linda