Als we dr. Jetske Ultee mogen geloven dan is het verkrijgen van een gezonde huid simpeler dan de meesten denken. Ze zette haar kennis om in een huidverzorgingslijn.

Jetske wie?

Na haar opleiding geneeskunde en promotieonderzoek op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie aan het Erasmus MC in Rotterdam, werkte Dr.Jetske Ultee als onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie bij Velthuis kliniek.  Hier ervoer ze hoe geweldig het is mensen met huidproblemen daadwerkelijk te kunnen helpen. Vaak kon er al veel gedaan worden met de juiste verzorging want veelal van deze problemen bleken uiteindelijk vooral het gevolg te zijn van verkeerde, of het verkeerd gebruik van cosmetische producten.

Volgens Dr. Jetske Ultee niet gek, want er wordt nogal wat beloofd en beweerd in de wereld van cosmetica.  En wat moet je als consument nu wel en niet geloven?

Wetenschappelijke zoektocht

En zo begon haar wetenschappelijke zoektocht in de wereld van huidverzorging naar betere behandelingen, adviezen en producten. Ze stortte zich letterlijk in stapels literatuur, bezocht vele internationale congressen en sprak met talloze dermatologen waar ze iedere keer weer de volgende vragen ter discussie riep: wat is er nu eigenlijk bewezen, welke ingrediënten doen écht wat voor de huid, en in welke concentratie? Dit met als grootste doel mensen op een eerlijke manier te informeren wat wél en niet helpt.

De waarheid over cosmetica

Tijdens de zoektocht naar de ‘waarheid over cosmetica’ viel ze met regelmaat van de ene in de andere verbazing. 

Eigenlijk wist ze al wel dat veel claims vooral misleidend zijn of dat dure crèmes niet per definitie beter hoeven te zijn dan de goedkopere varianten maar toch bleef het iedere keer weer een schokkende ontdekking dat deze toegevoegde, duurbetaalde ‘werkzame’ stoffen in dusdanige concentraties simpelweg verwaarloosbaar blijken te zijn, zelfs zo weinig dat het product nagenoeg niets kan doen.

Huidproblemen

Hoewel we tegenwoordig met laser, licht en peelings heel veel voor de ‘probleemhuid’ kunnen doen, is het jammer dat bij een groot deel van deze mensen eigenlijk een gemeenschappelijk onderliggend probleem bestaat, namelijk verkeerde verzorgingsgewoonten en -producten aldus UlteeBij mensen met acne, couperose, een droge of juist vette huid bijvoorbeeld, kunnen geschikte producten in combinatie met een goed advies al veel verbetering geven.

De oplossing, een simpele basis!

Om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken besloot ze een eigen huidverzorgingslijn te ontwikkelen. Ze begon met vijf producten. Deze vormden samen het 5 Stappenplan voor een mooie, stralende huid. De producten zijn voor iedere dag en een complete set bestaat uit een Cleanser, Toner, Exfoliant, Moisturizer en Suncare. Inmiddels zijn er nieuwe producten bijgekomen, maar deze vijf producten vormen volgens Dr. Jetske nog altijd de basis voor een goede huidverzorging.

Wil je weten welke 5 producten jij écht nodig hebt? 

DOE DE HUIDANALYSE