Het is onmiskenbaar de trend van 2021: kleine tassen aan een korte strap. Zoals de Prada re-issue, het kleine stoffen tasje dat je nonchalant om je arm kunt laten bungelen. Een andere bekende is de Pochette Accessoires van Louis Vuitton. Van hetzelfde genre is ook de Gucci Boat bag. Een klein schattig tasje aan een korte strap in de kenmerkende Gucci print.

Hippe types

Omdat ik op Instagram en Pinterest aan de lopende band hippe types als Kendall Jenner en Gigi Hadid zie met kleine tasjes met een korte strap, wilde ik er ook een kopen voor mijn dochter. Ik heb zelf immers al de Pochette Accessoires van LV.  

Gehyped

Aangezien Prada dit seizoen nogal gehyped is, Jacquemus extreem modegevoelig is, ging ik voor Gucci. Het merk waarvan het GG patroon na tientallen jaren klassiek is. En hoe leuk, Gucci kwam dit jaar met een grote range aan tassen in het monogram uit de seventies. Als kers op de taart is dochterlief gecharmeerd van mijn Gucci Dionysus, dus reden genoeg, zou je zeggen.

Ietsje anders

Dat bleek later ietsje anders te liggen. Maar eerst de zoektocht. Op Vestiaire Collective zocht ik op de Gucci boat bags een mooi exemplaar in goede conditie. Deze langwerpige tasjes die met hun brede bovenkant en smalle onderkant lijken op een boot, vandaar de naam. 

Een Italiaanse verkoper had een mooie boat bag compleet met dustbag. De deal was snel gesloten en de tas arriveerde een week later op de deurmat. 

Strik

Prachtig ingepakt in een doos met een mooie strik overhandigde ik een paar weken later omdat we iets te vieren hadden, de tas aan mijn dochter. Haar reactie op haar ‘first designer bag’ was ietsje minder euforisch dan ik had gehoopt. ‘Een tas. Oke. Wat moet ik met een tas?’

Hoewel het later alsnog ietsje genuanceerd werd, was van enthousiasme geen sprake. Ofschoon ze zei dat ze er blij mee was, bleef de tas als decoratief stuk in haar kamer staan. 

Nederlaag

Ik besloot mijn nederlaag te erkennen en vroeg haar: ‘Zal ik m te koop zetten?’ Haar antwoord was verrassend. ‘Ja, dan gaan we van de opbrengst samen iets leuks doen.’ Als moeder trok ik twee conclusies. 1. Niet iedereen is zo Bag Obsessed als ik. 2. De momenten dat je dochter  iets leuks met je wilt doen, moet je koesteren. En dus gaat de tas gaat in de verkoop.

xx Linda