Het geheim voor ogen die opvallen? Blauwe of groene ogen laat je nog mooier uitkomen door gebruik te maken van contrasterende kleuren. De klassieke kleurencirkel van Johannes Itten is onmisbaar, zelfs als het om make up gaat.

Het mooie van werken met complementaire kleuren is, dat je maar een beetje kleur nodig hebt om je eigen oogkleur te versterken. De kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan, creëren een contrast en versterken elkaar. Als je naar de cirkel kijkt, zie je bijvoorbeeld dat rood de tegenovergestelde kleur is van groen. Dit is dan ook gelijk het voorbeeld dat groene kleding perfect matcht bij mensen met rood haar.

Ga voor contrast

Wil je je blauwe ogen dus nog blauwer laten lijken gebruik dan oogschaduw kleuren of eyeliners die tegenover de blauwe kleur in de kleurencirkel liggen. Doordat oranje en blauw contrasterende kleuren zijn, krijgt je direct een knallende oogopslag. Oranje, brons of perzikkleurige oogmake-up is it!

Neigt de kleur van je ogen wat meer naar groen? Gebruik dan tinten als bordeaux, lila, paars en roze. Liever iets neutraler? Ga dan voor safe met warme roestbruine tinten.

Voor een frisse look kun je in de binnenste ooghoek een warme highlight kleur aanbrengen. Een laagje mascara maakt het helemaal af.