Splijtende nagels zijn vervelend en brengen ongemak met zich mee. Je blijft bijvoorbeeld met je nagels aan kleding haken wat erg pijnlijk kan zijn. Het veroorzaakt wondjes en bovendien ziet het er ook nog eens niet mooi uit.

Her么me zet de belangrijkste oorzaken en oplossingen voor broze en gespleten nagels op een rijtje!聽

Oorzaak 1. Je knipt je nagels聽

Een nagel bestaat uit drie nagelplaten. Als je de nagel knipt komt er druk op deze drie lagen te staan waardoor deze los van elkaar raken en kunnen gaan splijten. Daarom raden we altijd aan je nagels te vijlen. Het is wel belangrijk dat je je nagels goed vijlt, want verkeerd vijlen kan je nagels ook verzwakken. Om ervoor te zorgen dat je jouw nagels goed vijlt, bekijk dan deze video van Her么me

Oorzaak 2. Temperatuur verschillen

Temperatuurschommelingen en wisseling tussen vochtige en droge omgevingen zijn funest voor nagels. Dit geeft vooral in de winter problemen wanneer je voortdurend van binnen naar buiten gaat. Daarom is de nagel in de zomer sterker en groeit deze beter. Zorg in de winter ervoor dat je je nagels extra goed verzorgt.

Oorzaak 3. Harde nagels

Je zal het niet geloven, maar harde nagels kunnen juist de oorzaak zijn van splijtende nagels. Een nagelverharder raden wij daarom聽af聽bij splijtende nagels. Een聽nagelverharder聽maakt nagels harder maar haalt daarbij ook vocht uit de nagels waardoor nagels eerder kunnen splijten. Heb je broze nagels of slappe nagels, gebruik dan een nagelverharder. Heb je last van splijtende nagels, gebruik dan juist extra hydraterende en verzorgende middelen.

Oorzaak 4. Gebruik van agressieve nagellakremover

Veel nagellak聽removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers zijn meestal gemaakt op basis van aceton waardoor ze funest zijn voor je nagels. Doordat deze removers onder andere vocht uit je nagels trekken, is bijvoorbeeld de kans op splijtende nagels vele malen groter.聽

Wat te doen bij gespleten nagels?

Nu weet je hoe het kan dat jouw nagels splijten, maar hoe kan je je nagels het beste verzorgen om splijten te voorkomen? Wij hebben verschillende聽Her么me producten聽op een rijtje gezet die de perfecte verzorging bieden om jouw gespleten nagels te verzorgen en het splijten van de nagels te voorkomen!聽

Her么me glazen nagelvijl

Deze onslijtbare glazen nagelvijl聽is fijn van structuur waardoor de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed op elkaar afgesloten worden. Het onjuist vijlen, zoals vijlen met een 鈥渮agende鈥 beweging is met deze vijl onmogelijk. Het is belangrijk om minstens twee keer per week te vijlen zodat de drie nagelplaten weer goed afgesloten worden. Bijkomend voordeel is dat deze nagelvijl onslijtbaar is en dus heel veel langer meegaat dan een kartonnen vijltje! Duurzamer, beter en mooier dus!

Her么me Beschadigde Nagel Olie

Beschadigde Nagel Olie聽is h猫t product dat extreem beschadigde nagels direct herstelt en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het聽verwijderen van kunstnagels.聽聽Ook herstelt het product de nagels na het gebruik van bepaalde medicatie die de nagels kan verzwakken. De amandelolie is rijk aan mineralen en vitaminen en hierdoor worden de nagels gevoed en gehydrateerd. Daarbij helpt het vitaminecomplex het splijten van nagels te voorkomen. Dit product geeft de nagels weer kracht en verbetert de nagelstructuur onmiddellijk.

Her么me Nourishing Nail Oil

Voor gezonde, veerkrachtige nagels gebruik je de Herome Voedende Nagel Olie.聽 Deze olie met amandel- en citroenolie herstelt de conditie van zeer droge, breekbare nagels en nagelriemen. De olie is natuurlijk ook geschikt voor droge teennagels!

Her么me Verzorgende Nagellak Remover

Veel nagellak removers zijn agressief en verslechten de conditie van je nagels. Deze agressieve en vaak goedkope removers trekken onder andere vocht uit je nagels waardoor de kans op splijtende nagels vele malen groter is. Met de Herome Verzorgende Nagellak Remover cre毛er je snel diep gereinigde nagels op een milde wijze! Deze verzorgende remover van Her么me bevat geen aceton en bevat ingredi毛nten zoals Lanoline en D-Panthenol die de nagel juist direct voeden.