Marmer. Jaren werd het geassocieerd met grandeur van weleer. Nu is een snufje marmer in je interieur uberhip. 

Een oud maar stijlvol hotel langs het Comomeer. Een chique herenhuis in Parijs. De wc van cafe Sacher (ja die van de beroemde taart) in Wenen. Talloze keren heb ik nog net niet staan  kwijlen bij een interieur met een snufje marmer.

Maar trends komen en gaan. Je wilt niet meteen je hele huis laten volgooien met deze Italiaanse natuursteen die plots hip is. Bovendien heb ik een prima eikenhouten vloer en mooie tegels in de badkamer. Dus grote ingrepen zie ik voorlopig niet gebeuren in mijn huis. De hamvraag is dus: Hoe pas je marmer toe zonder giga investering en zonder meteen de hele steengroeve in het Italiaanse Carrara te hoeven leeghakken?

Met deze tips heb je een snufje marmer in de huis zonder dat je je spaarrekening hoeft te plunderen. 

xx Linda

GET THE TOUCH

1

MARMER TAFEL

Deze marmerlook tafel kan als solo salontafel of in een groepje. In meerdere kleuren te koop (Westwingnow.com 149 euro).

SHOP

2

KEEP IT COOL

Van de vriezer naar je glas, easy does it met deze ijsblokjes (De Bijenkorf 17,50 euro). 

SHOP

3

TRAY

Een mooie tray is te vinden in onze gift guide onder 50 euro LINK Hier een alternatief voor op je koffietafel, make up tafel of badkamer (H&M 24,99 euro).

 

SHOP

4

BIJZETTAFEL

Voor naast de bank met een paar mooie boeken of los in het interieur (Westwingnow.com 159 euro).

SHOP

5

ONMISBAAR

Deze multifunctionele marmeren plaat is een must. Te gebruiken als snijplank, kaasbord of presentatiebord voor hapjes. Maar ook buiten de keuken als onderzetter voor kaarsen, badkamerpotjes, parfumflesjes, boeken, etc. (Bol.com 22,49 euro per stuk, goedkoper bij meerdere stuks). 

SHOP

6

RONDE SPIEGEL

Spiegels heb je nooit teveel. Deze kan in de badkamer, in het toilet, maar ook op allerlei andere plekken (Westwingnow 69,99).

SHOP

7

TIGR BOTTLE

Het pleidooi voor een eigen waterfles in plaats van heel veel plastic flessen hebben we al talloze keren gedaan. Hier een mooie die niet misstaat op je bureau. (Bol.com 19,51 euro)

SHOP

8

KUNST

Opeens is ie er. De David van Michelangelo, maar dan in je interieur. Waar de trend vandaan komt geen idee, maar afgeleiden van de kunst van Michelangelo vind je opeens overal. Deze is van HK Living (De Bijenkorf 22,95 euro).

SHOP

9

STONED

Kaars in marmeren pot van het merk Stoned. Deze kaars is gebaseerd op de stad Amsterdam, met geuren van citroen. De pot kun je blijven gebruiken voor bloemen, pennen of je tandenborstel.  (De Bijenkorf 79 euro).

SHOP

10

IN STIJL

Het wassen van je handen was nog nooit zo belangrijk als nu. Met deze zeepdispenser van  Aquanova kan het in stijl (De Bijenkorf 49,99 euro). 

SHOP