Vroeger hing je je sleutel met een ringetje aan een sleutelhanger. Totdat je designer tassen ging dragen en vervolgens niet alleen je portemonnee een upgrade kreeg, maar ook je sleutelhanger. Welkom in de wereld van de SLG. 

SL wat??? SLG oftewel small leather goods. Onder die verzamelnaam vallen de kleine producten die je in je tas stopt, zoals portemonnees, opberg pouches, telefoonhoesjes, paspoorcovers, toilettasjes, en zo door.

Iets kleins

Niet alleen de tassen zelf zijn namelijk een hele wereld op zich, dat geldt ook voor de kleinere producten van de designerhuizen.

Veel liefhebbers beginnen met iets kleins zoals een cardholder van hun geliefde merk. Het allereerste wat ik zelf kocht van Louis Vuitton was bijvoorbeeld de keyholder voor sleutels.

Van groot naar klein

Anderen gaan juist van groot naar klein en beginnen met een tas, om daarna verder te gaan met andere spullen van hetzelfde geliefde merk. Alle grote modehuizen zoals Chanel, Saint Laurent, Fendi, ze hebben met elkaar gemeen dat ze een brede range aan SLG verkopen. Louis Vuitton spant de kroon. 

Zo kun je in principe bij elke tas die je uit je kast trekt ook een bijpassende cardholder, sleutelhanger, AirPod houder, pouch en telefoonhoesje gebruiken. Geloof me: er zijn mensen die dat doen.

YouTube

Duidelijk is wel dat de designer liefhebber niet stopt bij een paar exemplaren, maar eindeloos door kan gaan met accessoires. Zo keek ik deze week een YouTube filmpje van een Amerikaanse die een SLG collectie van tientallen stuks heeft. Dan moet je denken aan 6 cardholders in verschillende kleuren van het ene merk en 5 van het andere. Meer dan genoeg in ieder geval om meerdere keren per dag een andere in je tas te stoppen. Whahaha.

Verzameldrift

Maar wat is het nut van al die soorten SLG, terwijl je vroeger gewoon 1 portemonnee had? Die vraag is simpel te beantwoorden. Als je nuchter nadenkt is dat nut er nauwelijks. Hoewel het natuurlijk handig is om een grote en een kleine portemonnee te hebben voor een grote en kleine tas. Maar, dertig stuks? Daar is natuurlijk geen enkele reden voor, behalve verzameldrift. 

Tien

Wat zijn de tien meest handige SLG? Net als veel designer liefhebbers heb ik de meeste SLG van Louis Vuitton. Het canvas van dat merk is onverwoestbaar en dat is voor velen de reden dat ze het dag in, dag uit gebruiken. 

Hier komen mijn favorieten:

1

6 Keyholder Louis Vuitton, hierin stop ik dagelijks mijn sleutels en er is plek voor een pasje. Dit was mijn eerste LV aankoop, ik liet in er meteen mijn initialen in graveren.

2

Key pouch Louis Vuitton. Nog een sleutelhanger, in dit etuitje kun je pasjes opbergen of je sleutels zodat ze geen krassen maken in je tassen. Je kunt de hanger ook vastklikken in een grotere tas. 

3

Cardholder Prada. Een cardholder is handig in de tijd waarin we steeds minder cash bij ons dragen. En omdat hij zo plat is, ideaal voor kleine tassen. 

4

Kleine Chanel portemonnee, deze gebruik ik dagelijks, plek voor je pasjes en papiergeld. En door het caviar leer is hij na ongeveer 4 jaar nog steeds in nieuwstaat.  

5

Mini pochette accessoires van Louis Vuitton, dit handige tasje gebruik ik in mijn tassen als verzamelplek voor pleisters, lipsticks, laadsnoertjes etc.

 

6

Pochette Accessoires Louis Vuitton. Te gebruiken als handtas met een lange of korte strap, maar ook als pouch in je grotere tas of koffer. Dit tasje dat een paar jaar geleden nog 300 euro kostte, is inmiddels te koop voor liefst 800 euro, maar desondanks altijd uitverkocht.

7

Oran Bagcharm Hermes. Dit is een aparte categorie: bag charms om je tas nog mooier te maken. Hermes heeft de Rodeo paardjes die enorm populair zijn onder verzamelaars. Mel van het YouTube kanaal Mel in Melbourne heeft er genoeg om haar kerstboom te versieren. Ik vind voor dit lijstje de kleine variant van de Oran sandalen cuter. 

8

Saddle hoesje voor AirPods. Designers spelen slim in op het maken van accessoires voor telefoons en ook AirPods. Bijna alle merken hebben gave opbergtasjes en zakjes voor de AirPods, zoals deze van Dior.

9

Paspoort cover, hiermee maak je de blits bij de gate op het vliegveld. Handig voor je paspoort en die van je metgezel en je reis papieren.

10

Zippy Wallet. Deze grote portemonnee van Vuitton is een klassieker. Met ruimte voor al je bonnetjes, spaarkaarten etc. Een grote portemonnee gebruik ik zelf al jaren niet meer omdat hij te veel plek inneemt. Maar velen vinden een grote portemonnee enorm handig, dus hier is ie:

Dit waren ze

Laat op onze Instagram pagina @sstnbltalk weten wat jouw favoriete SLG zijn!

xx Linda