Jaaaa, we kunnen er weer op uit! Haarlem is bij uitstek een plek om een weekend naartoe te gaan. Zo kun je het strand combineren met de stad. Linda was er onlangs en concludeert: Haarlem is eigenlijk te leuk om slechts 8 plekken te kiezen, dus ze gaat binnenkort weer. 

Kleine disclaimer: Dit is slechts een tipje van de sluier. Missen we jouw favo adres? Laat het ons weten op @sstnbltalk 

Hier komen 8 Hotpots in Haarlem:

Watchworks 

Vintage horloges waren nog nooit zo hot als anno 2021.  Je kunt natuurlijk een hagelnieuwe Rolex kopen, maar een vintage exemplaar heeft meer karakter en klasse. Dat snappen ze bij Watchworks, waar ze zich toeleggen op de merken Rolex, Omega en Patek Phillipe. Goed om te weten: Watchworks werkt op afspraak, dus ff plannen.

 

Trade studio 

Bij Trade Studio aan de Grote Houtstraat vind je de relevante merken van dit moment. Luxe materialen en afwerking met oog voor details. 

Uit Scandinavië hangen Selected Femme, Samsoe & Samsoe en Ganni in de rekken, uit Frankrijk Sessùn, het Spaanse Lois en dan is er ook nog het Duitse Drykorn. Een aardig reisje Europa in deze kledingwinkel hartje Haarlem.

Kloffie Haarlem

In een historisch pand met een gave gevel aan de Kruisstraat zit deze winkel met een breed assortiment. Kom je niet voor de fashion, de schoenen of accessoires, dan is alleen de entourage al de moeite waard. Want behalve stoere muren en een gaaf interieur kun je door een glazen vloer het ondergrondse gangenstelsel van Haarlem zien. Je vindt hier leuke, trendy merken zoals Karhu, Vans, Dr. Martens, Puma en Levi.

Conceptstore Nyhavn

Vlak om de hoek met de Grote Markt aan de Koningstraat 15 zit deze duurzame conceptstore, genoemd naar de hippe wijk Nyhavn in Kopenhagen. Met duurzame en fairtrade spullen. Kleding, tweedehands meubels, accessoires of leuke spullen voor in de woonkamer. En slaag je niet, dan kun je er ook terecht voor een goede kop koffie en zelfgemaakte taart.

Boutiquehotel Staats

In een oud schoolgebouw vlakbij het station zit dit hotel met stuk voor stuk prachtig gestylde kamers, die niet voor niets voor diverse fotoshoots van grote merken zijn gebruikt. Wij zijn verliefd op de blauw grijze kamer met geel meubilair. Uberhip! Ook het restaurant De Ripper heeft een fijne vibe!

Appel & Ei Haarlem

De preloved kleding van Appel en ei is max 3 seizoenen oud en in goede staat. Verder no limits dus allerlei uiteenlopende stijlen en elke keer een verrassing wat je vindt op jacht naar tweedekansjes. Ook in andere steden te vinden als Leiden, Nijmegen, Deventer en Breda. Bij de afdeling ‘Goudappeltjes’ hangt de luxere merkkleding. 

Jutka & Riska

Hippe zaak met preloved en vintage, items van opkomende ontwerpers en ook eigen ontwerpen. Zowel kleding als accessoires als interieurstuff. Deze winkel zat van oorsprong in Amsterdam, maar nu ook in Haarlem (Grote Houtstraat) en Antwerpen. 

 

Republiek Bloemendaal

Haarlem en het strand zijn een perfecte match. De keuze voor een hippe strandtent is reuze. Wij steken onze voetjes graag in het zand bij Strandtent Republiek. Een beetje die hard begint de dag hier met banana pancakes en eindigt een perfecte stranddag bij zonsondergang met een gin tonic of een espresso martini.

Dit waren de 8 Must Visit adressen van Haarlem, suggesties? Laat het ons weten via Instagram @SSTNBL

xx Linda