Hoewel menigeen zich verheugt op Spaanse tapas, Franse baquettes of een Italiaanse pizza blijven er gelukkig ook altijd nog mensen in eigen land. Want inmiddels weten we dat er ook in Nederland genoeg te doen is.

Vanaf het hotel, de camping óf gewoon vanuit huis een dagje erop uit met de kids? We hebben 7 avontuurlijke en leerzame Must Visit adressen door heel Nederland op een rijtje gezet.

Naturalis

In Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Enkele jaren geleden gaf Naturalis een van de meest complete en best bewaard gebleven¬†skeletten van de beroemde vleesetende dinosauri√ęr bloot. Deze TRex genaamd Trix is tot op de dag van vandaag nog steeds het kroonjuweel van het museum en moet je hebben gezien!¬† Naar aanleiding van het 200 jaar bestaan van Naturalis is er op dit moment ook een bijzondere jubileumtentoonstelling. Hier zie je de¬†uitgestorven Kaapse leeuw,¬†de Diepenveen meteoriet en het¬†oudste¬†herbarium ter wereld, het En Tibi. Topstukken die je als liefhebber van natuurhistorie gezien moet hebben. Deze tentoonstelling is nog te bewonderen tot en met 31 oktober 2021.

 

Buitenpost

Een van de bekendste blotevoetenpaden des lands en dat is niet voor niets. Een 2,5 kilometer lange wandeling door gras, modder, moeras & leemkuilen. Het blotevoetenpad op Buitenpost leidt je langs verschillende obstakels. Balanceren op het wilgenpad en de weg vinden door het bamboebos. Tussendoor kun je heerlijk lunchen in De Groene Huiskamer en last but not least is er ook nog een yogaweide waar je midden in de natuur de dag heerlijk relaxt kunt afsluiten.

Muiderslot

Vlakbij Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is √©√©n van de oudste √©n best bewaarde kastelen van Nederland en gebouwd met √©√©n doel: verdediging. In het¬†Muiderslot ontdek hoe het leven vroeger was. Wanneer je ronddwaalt, waan je je in de middeleeuwen en verderop in de 17e eeuw. Je ziet harnassen, zwaarden, gebruiksvoorwerpen, meubels, schilderijen, beelden en nog veel meer. Leuk weetje: in de gouden eeuw woonde schrijver P.C. Hooft in het kasteel, een behoorlijk stulpje voor de man alleen…

GaiaZOO

Niet voor niks heeft deze dierentuin in Limburg een award gewonnen.¬†GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept ook nog eens meerdere malen gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Met oog voor detail vind je hier een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven. Je reist in GaiaZOO in √©√©n dag over de hele wereld. Tijdens een wandeling door een glooiend heuvellandschap, ontmoet je unieke diersoorten, zoals rode panda’s, veelvraten, giraffen en gorilla’s. Vergeet geen bezoek te brengen aan limburgHUIS, waar je oog in oog staat met diverse bedreigde diersoorten van eigen bodem.¬†

Fun Forest Amsterdam

Gek op een beetje uitdaging en avontuur? Breng dan eens een bezoekje aan Fun Forest in het Amsterdamse Bos! Met routes van 2,5 tot 15 meter hoogte, is er voor iedere leeftijd een mooie uitdaging te vinden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het klimmen onder de knie krijgen in de iets gemakkelijkere parcours, terwijl jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar hun energie kwijt kunnen in de extreme parcours met bungee jump en zelfs een vrije sprong!

This is Holland

This is Holland is het iconische ronde gebouw pal naast A’DAM LOOKOUT en het EYE Film Museum. Hoe is ons land ontstaan? En hoe ziet er het vanuit de lucht uit? Bij This is Holland beleef je Nederland vanuit de lucht met de speciale 5D Flight Experience. Alle zintuigen worden tijdens deze vlucht geprikkeld. Van geurige tulpenvelden en de wind door je haren tot de spetters van de Oosterscheldekering in je gezicht. Na de vlucht is het ontspannen in de Holland Lounge. Hier zie je The Making Of, lees je meer over de bezienswaardigheden waar je overheen bent gevlogen en ontdek je door middel van moderne kijkdozen de werking van de Oosterscheldekering en het Woudagemaal. 

NEMO

In het centrum van Amsterdam, op vijf minuten loopafstand vanaf Centraal Station, vind je het NEMO Science Center. Hier leren kinderen alles over wetenschap & technologie, mogen ze zelf met scheikundige proeven aan de slag en kunnen ze een kijkje nemen in het heelal. De nieuwe zomertentoonstelling: Zo te Zien, leert ze alles over het zintuig. Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet, wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Kortom, zeker een bezoekje waard! 

 

Dit waren de Must Visit adressen voor een dagje uit met kids, suggesties? Laat het ons weten via Instagram @SSTNBL

xx Marri√ęt