Graag bingewatch ik  YouTube filmpjes van Amerikaanse en Engelse vrouwen die vertellen over hun vaak zeer uitgebreide collectie tassen. Het liefst ook nog eens in een walk in closet van een enorme omvang. 

Heerlijk om je te vergapen aan de giga verzamelingen tassen die daar voorbij komen. Hermes Birkins in alle kleuren van de regenboog. Of drie meter kastruimte gevuld met tassen in dezelfde kleur  Gucci of LV monogram. Dit soort filmpjes zijn voor mij vergelijkbaar met een uitje naar de Jamin. Leuk om te kijken maar je kunt niet elke dag met een kilo winegums of pindarotsjes de winkel verlaten. 

Finally purse peace

Het wordt nog interessanter als die dames gaan beweren dat ze ‘finally purse peace’ hebben bereikt. 

Purse Peace? Ja daarmee bedoelen ze dat ze genoeg tassen hebben. De collectie is compleet zeg maar. Want ze hebben voor alle denkbare gelegenheden al een passende tas. En verschillende varianten en kleuren.

Once in a lifetime

Wat daarna gebeurt is niet moeilijk te raden. In het volgende filmpje vertelt dezelfde dame dat ze een tas voorbij zag komen die ze niet kon weerstaan. Deze Chanel moest ik hebben, want een Chanel in ‘iridescent pink’ is een echte ‘unicorn’. Oftewel: ik ben voor de bijl gegaan en dat is heel logisch want deze once in a lifetime kans kon ik niet voorbij laten gaan. 

Herkenbaar wishlist material

Dat laatste herken ik wel. Want ook ik laat me regelmatig verleiden door tassen die ik voorbij zie komen. Verschil is alleen dat ik niet de financiële middelen heb om de hele regenboog aan Birkins bij elkaar te sparen. Bij mij blijft het wishlist material. En dat is prima.

It’s an illusion

Maar de obsessie begrijp ik zeker. Vandaar dat ik durf te beweren, Purse peace? Dat is een illusie. 

Sterker nog: Deze 5 tassen staan op dit moment op mijn wish list. 

1

LV Capucines. De mini met brede strap is ook gaaf

2

Een stoere tote voor mn laptop of op vakantie zoals deze Saint Laurent Rive Gauche

3

Een zwarte Chanel classic Jumbo met zilveren hardware (als ik ooit het winnende staatslot blijk te hebben, race ik meteen naar de PC) 

4

De Lady Dior in zwart of donkerrood. Dagelijks scan ik de Dior site, deze tas blijft me lokken

5

Een small of medium Chanel classic in een kek kleurtje zoals geel of lime óf bordeauxrood

Heb je het ook?

Purse peace? Laat me weten welke favorieten er op jou wish list staan!

xx Linda