Wanneer we aan Scandinavische mode denken, denken we vooral aan minimalisme en eenvoud. Toch gaat dit niet altijd op, neem Stine Goya, het merk van de opvallende eyecatchers!

Out of the box met veel contrast

De ontwerper van Stine Goya studeerde aan het befaamde Central Saint Martins in Londen maar keerde terug naar haar geliefde hoofdstad Kopenhagen waar ze vervolgens in 2006 haar eigen modelabel starte: Stine Goya. Door de jaren heen evolueerde haar collecties naar de meest iconische looks. De items van Stine Goya bevatten opvallende kleuren en trendy prints. Geen ingetogen stijl voor Goya dus. “Colours tell so much and are so fascinating”, aldus de designer zelf. 

Kleur is het nieuwe zwart

Kleur, kleur en nog eens kleur. De Modebladen staan er vol mee. Hoewel de basic kleuren zoals zwart en wit in de meeste kledingkasten de overhand nemen word ik tijdens een bezoekje aan de Bijenkorf altijd aangetrokken tot de colorfull corners van Ganni, Baum und Pferdgarten en Samsoe & Samsoe. Wat is dat toch met die Scandinavische mode? Waarom lijkt vooral daar al het mooie vandaan te komen? Mooie gebreide truien, tijdloze blouses, echte statement rokken & jurken en zelfs de meest basic shirts zien er nét even anders uit. En dit alles ook nog eens tot in detail uitgewerkt.

Gelukkig ben niet de enige die het verschil ziet. Het zit h’m naar mijn idee vooral in de vrouwelijke pasvormen, vrolijke prints en opvallende kleuren waar we blij van worden. Bovendien weet je wanneer je een item van één van deze merken in handen hebt, dat de kans niet heel groot is dat je op een feestje iemand in hetzelfde kledingstuk tegenkomt. 

ViaVia Laren

Onlangs kocht ik bij ViaVia, dé second hand kledingwinkel van Laren een prachtige roze blouse van Stine Goya. Tot op dat moment, mijn eerste roze bovenstuk. 

Into Pink

Inmiddels ben ik fan, zowel van Stine Goya als van roze en zocht ik op Vinted verder naar het Scandinavische merk. Met succes! Zie dit heerlijke roze breisel! Roze laat zich overigens prima combineren. Op jeans, zwart en matcht zelfs op rood en roze ;-)

xx Marriët