Wat te denken van T-shirts die zichzelf reinigen, sweaters die met pepermuntolie worden bewerkt zodat ze langer fris blijven en minder vaak gewassen hoeven te worden, of donsjassen, gevuld met wilde bloemen?

The Pangaia

We hebben er eerder al eens over geschreven, het merk dat enkel en alleen comfortabele kledingstukken produceert die een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Welkom in de wondere wereld van The Pangaia.

Justin Bieber, Bella Hadid en Kourtney Kardashian waren al fan maar The Pangaia is zoveel meer dan alleen een trendy kledingmerk waarvan de kledingstukken binnen enkele seconden zijn uitverkocht.

Juist nu duurzaamheid een hot topic is in de mode-industrie verovert het merk ook de rest van de wereld met z’n hippe kleurtjes aan loungewear. Prachtige gekleurde kleding, bewerkt met natuurlijke kleurstoffen. Die zijn afkomstig van de (afgevallen) bloemblaadjes van o.a de Japanse Sakura boom, die slechts enkele dagen per jaar bloeit. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met het produceren van stoffen van o.a. restmateriaal van bananen, koffie, ananas, druiven en appels. Het merk wil op den duur de overstap maken door enkel producten uit de natuur te gebruiken.

Simplicity ten top

Hoewel het productieproces misschien een tikkeltje gecompliceerd klinkt, straalt de collectie één en al simplicity uit. Op de kledingstukken prijken namelijk geen grote logo’s, maar een klein tekstje waaruit je te weten komt hoe het kledingstuk is gemaakt. Bijzonder leuk!

Ieder nadeel heeft z’n voordeel

De oplage is klein en daardoor ook snel uitverkocht. Grote kans dus dat je zomaar een collector’s item te pakken hebt. The Pangaia heeft geen fysieke shops en is alleen online te koop. Via The Pangaia óf zeker zo duurzaam via Vestiaire Collective, vind je talloze Pre-loved pieces. Zoals deze, die anders in de kast van iemand anders zou blijven liggen.

XX Marriët