Je kunt geen huidverzorgingsgoeroe vinden die de naam La Mer niet kent. Deze felbegeerde moisturizer is de favoriet van beroemdheden en modellen. Hoewel vaak niet aan de werking van het product wordt getwijfeld, maakt het prijskaartje van deze crème de aankoop een stuk lastiger.

Zee wie? 

Een van de redenen waarom de La Mer crème zo kostbaar is, is het belangrijkste ingrediënt: zeekelp. Dat wordt eens per twee jaar geoogst bij Vancouver Island. Zeekelp wordt wel de tegenhanger van de regenwouden uit de zee genoemd. Een soort zeewier, maar dan anders. 

Dat bijzondere goedje kan pas gebruikt worden na maandenlang fermenteren met specifiek gepulseerd licht.

Niet getreurd

Helaas blijkt deze iconische crème niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd: wanneer we de skincare junkies mogen geloven lijkt het erop dat er een betaalbare versie van dit product verdomd dichtbij komt. Skin Food van Weleda zou hét alternatief zijn. Hoewel deze crème geen gefermenteerde zeekelp bevat, is het doordrenkt met een hele reeks plantaardige ingrediënten waaronder bijenwas (een natuurlijk exfoliant en moisturizer) en viooltjes-extract dat helpt om roodheid te verzachten en de microcirculatie te stimuleren.

Eenmaal aangebracht, geven de twee producten echter een vergelijkbare werking. Sommigen vinden de originele Skin Food een beetje te vol, vooral als je een vettere huid hebt. Gelukkig is er ook een lichtere versie genaamd Skin Food light.

Skin Food voedt alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. Te gebruiken voor droge knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen, ruwe voeten en zelfs je gezicht. Een ideaal product om overal en altijd bij de hand te hebben.

Dit product behoort tot onze Clean Beauty categorie. Clean Beauty-producten zijn zorgvuldig en bewust geproduceerd. Parabenen, cyclische siliconen, sulfaten en minerale oliën zijn slechts enkele van de ingrediënten die zijn uitgesloten. 75ML

SHOP

Skin Food Light van Weleda is een welkome dorstlesser voor de droge huid. Ze biedt namelijk onmiddellijke hydratatie en comfort door haar lichte, snel intrekkende formule. Het geheim van deze crème is de combinatie van biologische zonnebloemolie met o.a. driekleurig viooltje, kamille en calendula. De huidcrème hydrateert de huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie.

Voor gezicht en lichaam, trekt snel in. Biedt onmiddellijke hydratatie en comfort, 100% natuurlijk en animal friendly 30ML

SHOP