Marilyn Monroe is hét voorbeeld van een vrouw die dolgraag rode lippenstift droeg en haar nagels knalrood lakte. Maar ook tegenwoordig is het een klassieke look die vrouwen graag dragen. Denk aan Gwen Stefani, Angelina Jolie en Christina Aguilera. Maar waarom is juist deze kleur zo geliefd? 

Het lakken van de nagels is een van de favoriete beauty rituelen van vrouwen. Liefst 80 procent  van de vrouwen blijkt dan ook nagellak te dragen. Transparant, roze en rode nagellak zijn favoriet. Op verschillende beautyblogs wordt het karakter van vrouwen bepaald aan de hand van de kleur nagellak die ze graag dragen. Bij assertieve en extraverte vrouwen is dat rood. Deze vrouwen zijn netjes maar tegelijkertijd ook eigenzinnig. Rode nagels blijken vooral voor vrouwelijkheid te staan.

Maar waar komt deze rode nagellak vandaan? 

Henna en bloed

Oude Egyptenaren gebruikten nagellak om de rang aan te geven. Hoe feller de kleur rood op de nagels, hoe hoger de rang was. Vrouwen met een lagere rang mochten hun nagels alleen met een bleekrode kleur lakken. Deze rode nagellak werd gemaakt door een mengsel van henna en bloed waardoor het een roodbruine kleur kreeg. Cleopatra droeg graag crimson rood, een donkere, dieprode kleur met een vleugje roze erin verwerkt.

Dat rode nagellak voor vrouwelijkheid staat blijkt ook uit onderzoek. Mannen blijken rood de mooiste nagellak kleur voor vrouwen te vinden. Het grootste deel van de Nederlandse mannen associeert deze kleur namelijk met een sexy vrouw. Uit de 18 kleuren die de mannen tijdens dit onderzoek te zien kregen, koos ruim 33% voor rood.

Lippenstift

Rode lippenstift is nog steeds de best verkopende lippenstift kleur. Desondanks is het nog lastig om de juiste tint uit te zoeken. Er zijn lange artikelen te vinden waarbij alle huidtinten worden besproken met de juiste kleur rood. Een felrode kleur past mooi bij een blanke huid, koraalrood bij een gelige huid, rood met een roze toon bij een olijfkleurige huid, paarsrode lippenstift past goed bij een chocoladekleurige huid en kersenrood bij een koffiekleurige huid.

Vrouwelijkheid

Waarom zo veel moeite doen om de juiste tint bij je huid te zoeken? Rode lippen hebben een positief effect op hoe mensen – en dan vooral het andere geslacht – je zien. Het gebruik van rode lippenstift wordt gezien als iets wat seksualiteit en vrouwelijkheid uitstraalt. Mannen zijn het hier helemaal mee eens. Een man die naar een vrouw kijkt met rode lippen associeert dit met vruchtbaarheid, seksualiteit, paren en dus voortplanten. Daarnaast is er ook nog een verklaring van antropologen. Zij beweren dat er een verband is tussen rode lippen en schaamlippen. Hierbij geldt hoe roder de lippen, hoe gezonder de vrouw is en dus hoe vruchtbaarder zij is.

Vruchtbare kandidaat

Vrouwen gebruiken dus graag rood op hun lippen en nagels omdat het hen een zelfverzekerd, vrouwelijk en sexy gevoel geeft. Leuke bijkomstigheid is dat mannen het hier mee eens zijn. Zij vinden rood de mooiste kleur nagellak voor een vrouw en zien je als een goede vruchtbare kandidaat als je rode lippenstift draagt. Nog een laatste tip: ga je een avondje op stap en heb je geen zin in hordes mannen om je heen? Draag dan geen rood!

Bron: wrmmagazine.nl

SSTNBL heeft een top 3 voor je geselecteerd

1

MAC Brave Red

Deze romige, balsemachtige formule biedt een intens rode kleur met een halfglanzende finish.

SHOP

2

Make Up Studio Bohemian rebel

De perfecte lippen in een handomdraai. Zeg maar dag tegen droge lippen, deze fijne romige lipstick voelt zacht aan op je lippen en blijft erg goed vanwege het hoge pigmentgehalte.

SHOP

3

L’Oréal Paris Doutzen

Een ongelooflijk gesofisticeerd rood voor intens fonkelende lippen. Ideaal voor elke gelegenheid, zowel met jeans als met een avondjurk! Oftewel, voor een echte Doutzen look

SHOP