Na tien maanden thuis werken vanwege een zeker virus was ik er helemaal klaar mee. De eettafel was veranderd in een bureau met 2 schermen, een stapel papieren, een bakje met bureau artikelen. En rommel. Veel rommel. Na een online shopsessie en een middagje klussen glooit er echter weer licht aan de horizon voor deze thuiswerker. Ik heb een nieuw bureau. En de eettafel is weer om te eten en borrelen. Met veel afstand en wijn. Of afstand en veel wijn ;-)

Simpel

Wat ik gedaan heb? Vrij simpel. Ik heb in een paar klikken geshopt op de combinatie van een bureau voor een klein hoekje en een bureau dat mooi genoeg is om 24/7 in de woonkamer te staan. En dan moet ik er ook nog 5 dagen per week aan kunnen werken. 

Omdat ik geen kapitalen wilde uitgeven aan dit experiment en stiekem hoop dat ik over een aantal maanden weer naar mijn werk mag, werd het een goedkoop bureau. Voor 49 euro shopte ik dit exemplaar bij Leenbakker

Een strak, simpel en toch stijlvol bureautje dat precies naast de haard past. Het houten blad moest wat strakker dus dat heb ik zwart gekwast.

La Dress

Daarna was het een kwestie van slepen met het scherm van de monitor, toetsenbord, docking station en de rest. Mijn zakelijke papieren in oude dozen van La Dress (ik wist dat die nog eens van pas zouden komen). Pennen in een Rituals geurkaars glas. En alle losse dingen als handcrème, nagelvijl, scrunchie, spiegeltje en andere onzinnige vervuilers van mn bureau in een mooie opbergdoos. Dit soort dingen kun je sowieso beter aan het oog onttrekken als je ooit serieus genomen wilt worden in een online meeting. Bijkomend voordeel: aan het eind van de dag kan ik die dozen gemakkelijk wegzetten wanneer de woonkamer weer woonkamer is en geen werkplek. 

Droomstoel

Vanwege het gelukzalige gevoel van het goedkope bureau moest er à la minute ook een nieuwe stoel komen. Ook hier was weer het uitgangspunt: niet te dominant en toch comfy. Het werd een draadstoel omdat die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. 

Besteld bij Westwingnow. Die site heeft wekelijks wisselende collecties op Westwing.nl. Maar Westwingnow.nl heeft een permanent assortiment van mooie meubels en accessoires. Zoals deze draadstoel van HKLiving.

Tataaa. Hier het eindresultaat. Moet wel bekennen dat ik de draadstoel mooier vindt bij de eettafel en liever zit op de Eames kuipstoel van Vitra. Dus die 2 heb ik omgeruild.

xx Linda