Gebruik jij hem ook en ben je er ook zo’n fan van? De beautyblender; inmiddels al een tijdje bekend maar zeker the holy grail onder de make-up sponsjes. Deze eivormige sponsjes hebben heel wat opschudding veroorzaakt. De hashtag #beautyblender is namelijk sinds de start in 2003 meer dan 1.2 miljoen keer gebruikt en werd zelfs in 2014 bekroond met een Beauty Expert Award.

Voor wie het nog niet kent

De Beautyblender is een zachte, flexibele spons om je foundation flawless mee aan te brengen. Door de bijzondere vorm bereik je met gemak lastige plekjes zoals de neusplooi en ooghoeken.

Hoe je hem het best kunt gebruiken

Stap 1: Maak vóór gebruik de beautyblender nat. Zorg ervoor dat je de beautyblender onder een stromende kraan of in een bakje met water houdt. Door zachtjes in de beautyblender te knijpen neemt de spons water op en wordt hij groter.

Stap 2: Wanneer de beautyblender niet veel meer water kan opnemen, haal je de spons uit het water en maak je de spons droog. Knijp het water eruit en even deppen met een handdoek.

Stap 3: De beautyblender is nu klaar voor gebruik.

Omdat de beautyblender na een dag weer zijn oude vorm krijgt, is het de bedoeling dat je stap 1 en 2 iedere keer herhaald voordat je je make-up aanbrengt.

Afhankelijk van de dekking die je met de foundation wil bereiken, kun je de beautyblender op verschillende manieren kunnen gebruiken. Voor een transparant, licht en natuurlijk resultaat gebruik je het sponsje simpelweg iets vochtiger door hem lichtjes uit te knijpen. Op deze manier neemt hij de overtollige foundation niet op en creëer je een frisse, flawless look.

Wil je een dekkend resultaat knijp hem dan goed uit zodat de beautyblender juist extra van je foundation kan opnemen.

Slimme spons

In tegenstelling tot traditionele make-up sponzen is de Beautyblender hydrofiel, een chique woord dat betekent dat het is ontworpen om water te absorberen. En hier een stukje logica, hoe meer water hij kan absorberen, hoe minder foundation je nodig bent. Een sustainable beautytool dus!

Founder van de Beautyblender Rea Ann Silva deed haar inspiratie op tijdens haar visagiecarrière. In een training vertelde haar docent over het in vorm snijden van sponzen, als onderdeel van een techniek. Er ging bij Silva een lampje branden waarna ze begon te experimenteren met het uitsnijden van sponzen totdat ze het kenmerkende silhouet van de beautyblender had.

Tijdens het ontwikkelen, concentreerde ze zich vooral op het perfectioneren van de textuur en de vorm maar niet zozeer op de kleur. (Ze had er niet eens over nagedacht.) Maar het lab stuurde haar een prototype in de nu iconische roze tint en Silva was om. ‘Ze zeiden dat ik de kleur moest negeren maar ik zag het neonroze en ik werd er meteen blij van’, Aldus Rea Ann Silva

Deze Beautyblender bestaat overigens uit 100 procent latex vrij materiaal, wel zo fijn wanneer je huid extra gevoelig is!