Zeker zijn we fan van designertassen. Zeker gaan we voor duurzaamheid en aankopen voor life. Maar voor deze strandtassen maken we graag een uitzondering. 

Onlangs ging ik een paar keer achter elkaar naar het strand. Heerlijk met vriendinnen uitwaaien in een hippe strandtent. En nog een keer hetzelfde recept een paar dagen later toen opnieuw de zon scheen. 

Drie keer raden wat mijn favoriete accessoire was? De strandtas die ik van Marriët cadeau kreeg om mee te nemen. Een simpele tote van riet. Een tas die je meteen in strandstemming brengt.

3 voordelen van de rieten strandtas:

  1. Wat er in kan? Wat niet? Een extra vest voor als de wind te hard waait. Een borstel om je haar toonbaar te maken. Zonnebrand. Slippers. Of een off shoulder jurk voor als je bang bent voor streepjes. Je hoeft niet meer na te denken, het past allemaal. 
  2. Hij past overal bij. Deze rieten tas past bij al je outfits. En wil je er een schepje bovenop doen? Hang dan een sjaaltje aan het handvat in de kleur van je slippers of je jurk. Dan ben je helemaal matchy matchy. 
  3. Regen of zand? No worries! Hoewel ik graag een designer strandtas zou aanschaffen, dat geef ik eerlijk toe, zou ik me met zo’n dure tas niet prettig voelen op het strand. Een rieten strandtas is een stuk praktischer.

Hier onze favoriete strandtassen!

De klassieker van riet

Kensington Shopper van raffia met kleurrijk detail

Black and White

Marbella shopper met ruitdessin

Handige hengsels

Mango strooien handtas naturel/cognac

Streepjes

Protest strandtas nueva groen/naturel

Opvouwbaar

Markberg shopper isidora ’trash’ beige

Met een rits

Mango handtas naturel/cognac