Wenkbrauwen zijn zonder meer het belangrijkste kenmerk in je gezicht. Deze ‘haar-partij’ boven je ogen is allang niet meer alleen bedoeld om je ogen te beschermen tegen  transpiratie, stof of andere vuiltjes. Wenkbrauwen kunnen je gezicht zo’n liftend effect geven dat soms zelfs een bezoekje aan de cosmetisch arts ineens niet meer nodig lijkt.

‘Kunnen’ want helaas zien we nog teveel verkeerde vormen voorbij komen. De meest ideale wenkbrauwvorm voor jouw gezicht is afhankelijk van de vorm van je gezicht. Maar er is een vuistregel die in zeker 9 van de 10 gevallen werkt.

Die regel is; tweederde omhoog, eenderde omlaag. De hoek die ontstaat geeft het liftende effect waardoor je oogopslag optisch gezien ineens een stuk opener lijkt en het bezoek naar de chirurg wellicht nog even kunt uitstellen.

Thuis aan de slag

Ben je niet in het bezit van een paar volle brows? Don’t worry! Voor de meest natuurlijke look kun je het beste kiezen voor een wenkbrauwpoeder of fibers (vezels). Deze worden veelal gemaakt van gekleurde keratine, hetzelfde type eiwit dat wordt gevonden in het haar. Ze hebben een natuurlijke statische lading dat de wenkbrauw vezels aan je bestaande wenkbrauwhaartjes bindt, waardoor het een volledig natuurlijke look en feel creëert.

 Wil je  strakkere wenkbrauwen? Gebruik dan een wenkbrauwpotlood waarmee je preciezer te werk kunt gaan. Wanneer je wenkbrauwen al vol van zichzelf zijn, is het voldoende om gebruik te maken van een (gekleurde) wenkbrauwgel welke je in opwaartse beweging gemakkelijk aanbrengt.

Om je te helpen kiezen, hebben we onze favorieten voor je op een rij gezet.

1

MAC EYE BROWS BIG BOOST FIBRE GEL

Boost je wenkbrauwen. Geef ze in één klap een volumineuze boost met deze 24-uur Fibre Gel voor een perfect gepolijste tot perfect ruwe look. Deze getinte formule creëert moeiteloos vollere, dikkere, borstelige wenkbrauwen met kleine synthetische microvezels die de wenkbrauwharen opbouwen, definiëren en vormgeven. De waterdichte, zweetproof formule zorgt ervoor dat de kleur en het volume de hele dag en de hele nacht goed zitten. (De bijenkorf 18,50 euro)

SHOP

2

MAC GREAT BROWS KIT

Wil je een complete kit dan is deze Great Brows set van MAC onze favoriet. Het bevat alle tools die je nodig hebt om je wenkbrauwen optimaal te accentueren: twee matte, natuurlijke tinten en een ultraromige highlighter. Voor een egale, gelijkmatige dekking en een vlekkeloze look. Met het kleine hoekige kwastje breng je de kleuren gemakkelijk aan. Gebruik het speciale borsteltje (‘spoolie’) om de wenkbrauwen perfect in model te brengen. (De bijenkorf 34,00 euro)

SHOP

3

BROW POWDER MAKE-UP STUDIO

Geef je wenkbrauwen vorm met de Brow Powder van Make-up Studio. Deze hardgebakken wenkbrauwpoeder heeft een zachte structuur waarmee je ze subtiel en natuurlijk kunt inkleuren. Je brengt de wenkbrauwpoeder het beste aan met een wenkbrauw penseel. Hiermee kun je de poeder nauwkeurig aanzetten en in model brengen. Borstel de wenkbrauwhaartjes naar beneden en zet de wenkbrauwpoeder aan. Kam vervolgens de haartjes weer terug en voilà, een natuurlijk effect. Zowel nat als droog te gebruiken. Bij het nat aanbrengen wordt de kleur intenser en de lijn strakker.

 

SHOP