Haar jaren als actrice lijkt ze achter zich te hebben gelaten. Carolien Spoor speelt niet meer in series als GTST (Florien) of Zwarte Tulp (Katinka). Ze manifesteert zich op een ander gebied. 

In de eerste plaats als moeder van Otis en Elias en in het verlengde daarvan ook als ondernemer die draagdoeken voor kindjes verkoopt. Spoor is sinds 2018 co-founder van het Amsterdamse label Lemej. Het merk staat voor luxueuze (borst)voedings shawls die op een zo sustainable mogelijke wijze geproduceerd worden.

De shawls zijn ontstaan door het simpele feit dat Spoor en haar zakenpartner hun baby’s op elk moment van de dag ook in de openbaarheid wilden voeden. Maar om in een restaurant borstvoeding te geven, mwah, dat is het niet helemaal. Met de doek die de boel iets discreter maakt is het relaxter en rustiger. 

De sjaal is zelfs handig als je geen moeite hebt om met publiek je baby te voeden. “Ik vind het geen enkel probleem om zonder cover te voeden maar naarmate kindjes ouder worden is mijn ervaring ook dat ze sneller afgeleid raken, door de borstvoedings shawl van Lemej creëer je gemakkelijk een kalme omgeving”, vertelt Romy Boomsma, moeder van Bobby, Mozes en Juniper, op de site van Lemej. 

Spoor wilde de doeken zo duurzaam mogelijk produceren. Volg je haar op Instagram dan is het al snel duidelijk dat duurzaamheid een grote rol speelt binnen de huishouding van Spoor en haar echtgenoot regisseur en producer Jon Karthaus. Minder vlees, méér vegetarische maaltijden en geen Fast Fashion in huize Spoor/Karthaus

Die bewuste manier van leven zie je terug in haar opvallende kledingstijl. Zo weet ze pareltjes van vintage kledingstukken te scoren en laat ze zien dat dit zeker niet ten koste hoeft te gaan van een fashionable stijl. 

Leuk om te weten is dat ze de kledingstukken die ze zelf niet meer draagt aanbiedt op The Next Closet, de marktplaats voor tweedehands designermerken. Hiermee hoopt ze haar haar kledingstukken een tweede leven te geven.

Op de site staan een jurk en rok van Sandro, een vest van Chanel en verder kleding van Maje en Alexa Chung.