Het is een verslaving, een ziekte. Niet echt natuurlijk. Maar de echte tassenfanaat weet waar dit over gaat. Dat als je eenmaal hooked bent, als een soort postzegelverzamelaar de hele collectie van een designer wilt. 

Waar gaat dit over? Over het monogram van Louis Vuitton natuurlijk. Na één tas in dat patroon koop je nog een tas en dan wil je een paspoorthoesje, een agenda, een armbandje en zo kan ik eindeloos doorgaan. Sterker nog: op de site van het Franse modehuis staan honderden producten in het overbekende bruine monogram. En daar zitten best vreemde producten bij.

Zoals dit muziekdoosje. Waar ik voor mijn kinderen dit soort speelgoed bij de Hema kocht, kan het kennelijk ook ietsje spannender met een muziekdoosje van 2490 euro van Louis. 

Boite Chapeau

Nog een voorbeeld. Deze vaas in de vorm van de Boite Chapeau tas. Maar dan van wit aardewerk. Leuk op de keukentafel. Kosten: 1100 euro. Oef.

Napoleon

Terug naar het echte monogram. Dat wordt gemaakt van een materiaal dat canvas heet. Dat is sterker dan leer, waterdicht en ook nog lichter. Louis Vuitton himself maakte in 1853 de eerste koffers van canvas voor de Franse keizerin Eugenie de Montijo, de vrouw van Napoleon III. Zij benoemde de jonge Louis in dat jaar tot haar persoonlijk koffermaker.

124.000 euro

De trunks zijn nu, maar liefst 168 jaar later, nog steeds het handelsmerk van het modehuis. Wie kent ze niet? De antieke exemplaren zijn geweldig als decoratie in de woonkamer. Maar ook nieuw kun je nog je slag slaan. Deze trunk van 124.000 euro met acht lades en talloze opbergvakjes bergt bijvoorbeeld al je juwelen op.

Easyjet

Dit model is iets meer down to earth. Maar nog veel te extreem voor een simpele Easyjet vlucht. Je moet minimaal een privéjet hebben om hier mee op reis te gaan. Want zie je jezelf al staan bij de bagageband op Schiphol om te wachten op een koffer van 10 mille? Not me. 

Keepall

Aan de karakteristieke trunks zijn inmiddels een hele range aan reisaccessoires toegevoegd. De meest bekende is de Keepall. De meeste Vuitton fans reizen met zo’n tas die in allerlei formaten en kleuren te koop is. In dit artikel alles over de mijne.

Organisen

En dan heb je eenmaal een Keepall, dan droom je verder over een packing cube, om je bagage helemaal in stijl te organisen. Of een bijpassende toilettas. En dan heb ik het nog niet eens over de make up tassen van het merk.

Zelf kocht ik een aantal jaar geleden de kleine versie van de beauty case: de Nice. Fan van een grote beauty case die vrouwen overal mee naartoe sjouwen ben ik nooit geweest. Maar zo’n kleine? Waar je al je make up in kwijt kunt? Die stond hoog op mijn wishlist. 

Geen spijt

Sinds ik de Nice aanschafte, heb ik daar geen seconde spijt van gehad. Hij staat niet alleen dagelijks mooi te wezen op mijn make up tafel. Ik gebruik deze make up tas ook nog eens elke dag, omdat alles van foundation tot blush en van oogpotlood tot mascara er in past.

Perfect uitgestald

En dan vergeet ik nog twee hele grote voordelen. Mijn make up is namelijk perfect uitgestald doordat ik een organiser gebruik. Als organisation freak kan ik daar elke dag intens gelukkig van worden.

Ook vanwege het laatste grote voordeel. Als ik op vakantie ga, leg ik simpelweg mijn kwasten en een parfumflesje bovenop de make up en ben ik good to go.

Praktisch

Nog even over de organiser. Mijne is van Samorga. Niet goedkoop, hij is een tijdje onderweg omdat het bedrijf in Korea zit, maar hij past perfect en de kleur en kwaliteit zijn top. Bovendien blijft je Nice als nieuw doordat de organiser de binnenkant beschermt. Dus als de dop van je eyeliner eraf valt of je lipgloss gaat lekken is er geen man overboord.

Formaat

De Nice serie is er in meerdere formaten. Ik koos bewust de mini omdat ik deze make up tas ook mee wil nemen op weekendjes weg. Dan wil je geen grote beautycase mee. Bovendien heb ik niet de make upcollectie van pakweg een Nikkie de Jager. Dus mijn spullen passen hier gemakkelijk in. En voor shampoo, douchegel, haarproducten neem ik in een aparte toilettas mee.

MakeupTAS

Ik hoor jullie denken. Waarom zegt ze niets over de trend om je toilettas mee te nemen als handtas?

Niets voor mij

Daar kan ik kort over zijn. In die trend zie ik zelf helemaal niets. Dus mij zul je niet op straat zien met een toilettas. Tenzij er een Keepall of een koffer omheen zit;-)

xx Linda